elarto Pudding Gel Milky to gęsty żel budujący typu kamuflaż, w mleczno-białym kolorze, o 90% kryciu, maskuje wszelkie niedoskonałości płytki. Żel jest stabilny, ale jednocześnie elastyczny, dlatego świetnie sprawdzi się do utwardzenia naturalnych paznokci oraz do przedłużeń salonowych (przy przedłużeniach zalecamy najpierw zbudować szkielet żelem elarto z serii Candy np. żelem budującym bezbarwnym elarto Candy Clear). Daje możliwość zbudowania kilku paznokci naraz, bez ryzyka zalania skórek i boków. To jednak nie wszystko!
Poznaj wszystkie zalety żelu mlecznobiałego elarto Pudding Gel Milky:
- Żel jest bardzo łatwy w aplikacji, odpowiedni dla stylistek i stylistów na różnym poziomie zaawansowania.
- Żel wymaga użycia żelu bazowego np. mlecznoróżowego żelu elarto Basic Pink, żelowej bazy witaminowej elarto Base Pro 7 lub bazy hybrydowej z włóknami fiberglass elarto Elastic Fiber Base Glossy.
- Gęsta konsystencja puddingu sprawia, że nie spływa na boki oraz nie zalewa skórek.
- Produkt daje możliwość zbudowania kilku paznokci na raz.
- Idealny do frencha konstrukcyjnego i przecieranego.
- Jest łatwy do opracowania.
- Produkt must have do ekspresowych korekt.
Jak zastosować mleczno-biały żel budujący Pudding Gel Milky od elarto?
Pamiętaj, że żel budujący elarto Pudding Gel Milky wymaga użycia żelu bazowego. W tym celu, na odpowiednio przygotowany paznokieć, nałóż cienką warstwę / wcierkę żelu elarto Basic Pink, bazy z biotyną elarto Base Pro 7 lub bazy hybrydowej z włóknami fiberglass elarto Fiber Base Glossy. Na tak przygotowaną powierzchnię nałóż warstwę budującą żelu Pudding Gel Milky i utwardź w lampie. Proces utwardzania zajmie Ci 60-90 sekund w lampie UV LED (405nm) lub 120 sekund w lampie UV 36W. Przemyj warstwę dyspersyjną wacikiem bezpyłowym, nasączonym płynem odtłuszczającym elarto Cleaner & Prep, opiłuj masę żelową i gotowe! Pamiętaj, że przy przedłużeniach zalecamy najpierw zbudować szkielet żelem elarto z serii Candy np. żelem budującym bezbarwnym elarto Candy Clear.